Burse - Fonduri mutuale

Cele cinci SIF-uri s-au tranzacţionat în septembrie la discounturi cuprinse între 28% şi 45% faţă de activul net

Cele cinci SIF-uri s-au tranzacţionat în septembrie la...

Autor: Liviu Popescu

27.10.2017, 00:05 862

♦ SIF Moldova a fost cea mai scumpă SIF ♦ Preţurile acţiunilor celor cinci SIF-uri au crescut pe linie în luna septembrie, în timp ce indicele de referinţă al bursei româneşti a scăzut cu 2% ♦ Activele totale, cel mai relevant indicator pentru SIF-uri, au scăzut cu 2,6%, la 8 mld. lei.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), în portofoliile cărora se află de la acţiuni bancare la acţiuni hoteliere pe lângă alte instrumente financiare, s-au tranzacţionat în luna septembrie la discounturi cuprinse între 28% şi 45% faţă de valoarea unitară a activului net, potrivit calculelor Asociaţiei Admi­nistratorilor de Fonduri din România (AAF).

SIF Moldova a fost cea mai scumpă so­cietate de investiţii financiare cu un discount de tranzacţionare de 28% faţă de activele nete, în timp ce la polul opus cel mai mare discount de tranzacţionare l-a avut SIF Muntenia, 45%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO