Burse - Fonduri mutuale

Cele mai bune investiţii de la începutul anului: indicele BET, WIG 20, aurul şi argintul

Cele mai bune investiţii de la începutul anului:...

Autor: Dan Grigore Ivan

23.03.2017, 00:08 704
Indicii bursieri WIG 20 şi BET, referinţele pieţelor de capital din Varşovia şi Bucureşti, oferă cele mai mari randamente de la începutul acestui an, 16%, res­pectiv 13%, iar activele de refu­giu, pre­cum aurul şi argintul, sunt căutate de investi­torii care încearcă să se pro­te­jeze de eventualele turbulenţe care ar putea marca perioada urm­ă­toare.
 
Toate cele 12 acţiuni care for­mează referinţa bursei bucureştene afi­şează creşteri în 2017. Cel mai mare avans dintre componenţii indicelui BET este înregistrat de Nuclear­elec­trica (SNN), companie deţinută în pro­porţie de 82% de către statul român, după ce valoarea de piaţă a aces­teia a crescut cu 31% de la înce­putul anului. Indicele american S&P 500, refe­rinţa celei mai mari pieţe de ca­pital din lume, a crescut în această pe­rioadă cu 4,6%, rezultând o apre­ciere de 14,2% faţă anul trecut. Bursa de la New York şi-a menţinut ritmul de creştere declan­şat imediat după alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşe­dinte al celei mai mari eco­nomii din lume, în mare parte datorită pache­telor fiscale pe care le promite noua ad­minis­traţie de la Washington şi va­lului de dereglementare.
 
Cu toate acestea, intensitatea şi viteza creşterii de la sfârşitului anului 2016 nu s-au mai regăsit pe plaja bur­sieră şi în noul an, iar sectorul ener­getic, unul care a înregistrat printre cele mai mari aprecieri după 8 noiem­brie, afişează o scădere de aproape 9% în 2017, influenţat şi de evoluţia pe­trolului pe pieţele internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO