Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante companii din indicele BET la 11 luni: Nuclearelectrica +70%, Conpet +60%, Transgaz +56%

Cele mai performante companii din indicele BET la 11...

Autor: Liviu Popescu

04.12.2017, 00:07 921

♦ Acţiunile MedLife, singura reţea privată de servicii medicale de la bursă, au o creştere de 29% în perioada ianuarie-noiembrie 2017 ♦ La finele lui iulie aveau 41%.

Nuclearelectrica (SNN), sin­gurul producător de energie nuclea­ră din România, este emitentul din in­dicele de referinţă BET cu cel mai ri­dicat randament al preţului acţiunilor în perioada ianuarie-noiembrie, evo­lu­ţie ajustată cu dividendele plătite din profitul pe 2016, cât şi cele suplimen­ta­re cerute în toamnă de stat.

Compania Nuclearelectrica afişea­ză un randament de 70%, fiind urmată de transportatorul naţional de gaze şi ţiţei Conpet Ploieşti (60%), Transgaz (56%) şi Romgaz (51%), potrivit cal­culelor companiei de brokeraj Prime Transaction. La polul opus se găsesc Electrica (minus 5%), BVB (plus 2%) şi Transelectrica (plus 6,6%).

Patru companii de stat se află astfel pe primele locuri în topul ce­lor mai mari aprecieri ale preţului acţiunilor la 11 luni în con­textul în care pe lângă profitul din 2016 distribuit anul aceasta ca dividende, aceste companii au fost solicitate de stat să plătească şi banii din rezerve, potrivit unei ordo­nan­ţe de urgenţă a statului.

Chiar dacă Transelectrica a plă­tit la rândul ei dividende suplimentare, reducerile tari­felor de transport ener­gie electrică şi-au pus amprenta asu­pra profitabilităţii companiei şi implicit asupra pre­ţului acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO