Burse - Fonduri mutuale

Cele mai performante fonduri de obligaţiuni au de 12 ori mai mulţi investitori decât cele de acţiuni

Cele mai performante fonduri de obligaţiuni au de 12 ori...

Autor: Liviu Popescu

01.08.2018, 00:07 2288

Cele mai performante zece fonduri locale de acţiuni din România în funcţie de randamentul obţinut în ultimele 36 de luni au doar 10.000 de investitori, faţă de 120.000 cât afişează statisticile Asociaţiei Administratorilor de Fonduri pentru cele mai performante zece fonduri de obligaţiuni, vehicule cu riscuri mult mai reduse, dar şi cu randamente de trei ori mai mici faţă de cele ale fondurilor de acţiuni.

„Diferenţa provine în principal din gradul de risc asumat, majoritatea investitorilor fiind mai confortabili cu volatilitatea redusă adusă de un fond de obligaţiuni faţă de unul de acţiuni. Să nu uităm că în trecut fondurile de obligaţiuni au înregistrat randamente spectaculoase care au ajutat investitorii să facă pasul dinspre depozite către fonduri de investiţii“, spune Adrian Anghel, head of sales OTP Asset Manager, administrator a 620 mil. lei.

OTP AM are câte două fonduri prezente în ambele cla­samente preluate de ZF din statisticile AAF: OTP Expert şi OTP Avantis pe lista celor mai performante fonduri de acţiuni cu un randament de 32%, respectiv 31% în ultimele 36 de luni, iar pe partea de obligaţiuni OTP Obligaţiuni, plus 7,6% şi OTP Dollar Bond, cu un randament de 5,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO