Diferenţă de câteva procente

Cele mai performante fonduri de pensii obligatorii în ultimul an

15 iun 2014 Autori: Ioana Tudor , Roxana Pricop

Cele opt fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au obţinut în ultimul an un randament mediu de aproape 10%, investind cea mai mare parte a activelor în titluri de stat.

Fondul de pensii private obligatorii BRDadministrat de BRD Pensii, a obţinut în intervalul 30 aprilie 2013-30 aprilie 2014 cel mai mare randament, de 12,06%. Următoarele două po­ziţii revin fondurilor ING, administrat de ING Pensii (cel mai mare administrator de pensii de pe piaţa locală), cu un ran­dament de 10,8%, şi Aripi, administrat de Generali Pensii, cu un randament de 10,6% în intervalul analizat. Clasamentul este completat de fondurile Vital, administrat de Aegon Pensii cu un câştig de 10,489%, BCR cu un randament de 10,488%, Eureko - 9,75% şi Alico (administrat de Alico Pensii) 9,36%. Cel mai mic randament a fost obţinut de fon­dul AZT Viitorul Tău, administrat de Allianz-Ţiriac, res­pec­tiv 7,94%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Cuvinte cheie:
fonduri de pensii
, pensii
, randament
, ing
, allianz
, allianz-tiriac
, generali
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide