Burse - Fonduri mutuale

Cele mai profitabile plasamente de la începutul anului s-au dovedit până acum cele bursiere

Cele mai profitabile plasamente de la începutul anului...

Autor: Dan Grigore Ivan

07.06.2017, 00:07 1346

Creşterile bursiere din ultima perioadă au făcut din in­vestiţiile pe pieţele de capital unele dintre cele mai pro­fi­ta­bi­le decizii.

Îndepărtarea unor potenţiale riscuri de pe ra­da­rele investitorilor, creşterea economică mondială peste aştep­tări sau rezultatele financiare mai bune ale compa­ni­ilor sunt unii dintre factorii ce au alimentat aprecierile din ultima perioadă.

Cu toatea acestea, aurul, simbolul activelor de refugiu, s-a apreciat cu 12,5% de la începutul acestui an, în ciuda aces­tui climat cu tente euforice la prima vedere. 

Evoluţia pieţelor bursiere consacrate a împins optimis­mul către ţările emergente, acolo unde, desigur, aşteptările faţ­ă de randamente sunt mai mari. Indicele MSCI Emerging Markets, ce urmăreşte bursele din 23 de ţări emergente, a avansat cu aproape 20% de la începutul acestui an.

Cuprul, cândva unul dintre cele mai urmărite mărfuri, pentru proprietatea sa de a prezice viitoarele trenduri eco­nomice, a crescut din ianuarie până în prezent cu 0,2%, în vreme ce evoluţia anuală este de 18%.

Preţul petrolului s-a încadrat de la începutul acestui an într-un trend descendent, majoritatea fluctuaţiilor semni­ficative fiind dependente în principal de noutăţile venite din partea oficialilor ţărilor din clubul OPEC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO