Burse - Fonduri mutuale

Cele mai tranzacţionate companii de săptămâna trecută: TLV, FP şi BRD, pe podium. Sphera pe cinci, înaintea Petrom

Cele mai tranzacţionate companii de săptămâna...

Autor: Dan Grigore Ivan

15.01.2018, 00:04 377

Săptămâna trecută, una extraordinară pentru bursa locală, cu un indice BET, referinţa pieţei de capital bucureştene, ce a crescut cu 3,58%, a fost definită la capitolul tranzacţionare de cei trei mari emitenţi de la Bucureşti care au dominat topul şi anul trecut.

Astfel, în această perioadă s-au tranzacţionat acţiuni Banca Transilvania (TLV), a doua bancă din sistemul românesc după active, în valoare de 60 milioane lei, cu 10 milioane lei mai mult decât în cazul Fondului Proprietatea (FP). Podiumul a fost completat de BRD - Groupe Société Générale cu tranzacţii în valoare de 30 mil. lei.

Sphera Franchise Group, administratorul a aproximativ 105 restaurante în Bucureşti, din gama francizelor Pizza Hut, KFC sau Taco Bell, a reuşit să se plaseze pe locul al cincilea, cu tranzacţii în valoare de 14,1 milioane lei, cu aproape 3 mil. lei peste Petrom (SNP), cea mai valoroasă companie locală de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO