Burse - Fonduri mutuale

Cele mai valoroase companii de la Bursă: Petrom, Romgaz, Banca Transilvania, FP şi BRD

Cele mai valoroase companii de la Bursă: Petrom, Romgaz,...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.06.2017, 00:04 1148

Grupul petrolier OMV Petrom, producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz Mediaş şi Banca Transilvania sunt cele mai mari companii lis­tate la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capita­li­zare cumulată de aproape 43 de miliarde de lei, po­trivit preţurilor de închidere de la finele lunii mai.

Cele mai mari zece companii locale listate la Bucureşti au o valoare de piaţă cumulată de 80 miliarde lei (17,6 mld. euro), echivalentul a 83% din valoarea tuturor celor 84 de companii locale.

Statul român are deţineri importante în şase dintre cele zece companii aflate în top şi deţine un sfert din valoarea de piaţă a tuturor celor 84 de com­panii locale, fiind principalul câştigător al apre­cierii bursei din ultima perioadă. De altfel, sta­tul român va încasa în acest an aproximativ 1,88 mld. lei (410 mil. euro) din dividendele dis­tri­buite de companiile în care are o participaţie con­sis­tentă, reprezentând aproximativ 0,85% din veni­turile care ajung la buget, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO