Burse - Fonduri mutuale

Cemacon Cluj dă undă verde intrării BCR în acţionariat

Cemacon Cluj dă undă verde intrării BCR în acţionariat

Autor: Radu Bostan

02.07.2015, 00:01 1078

BCR urmează să devină acţionar al producătorului de cărămizi Cemacon (simbol bursier CEON), prin conversia în acţiuni a unei părţi de 12 milioane de euro din datoria companiei către bancă. Conversia se va face în etapa a doua a operaţiunii de majorare a capitalului social al Cemacon de la 8,2 milioane de lei la 16,4 milioane de lei.

Conform prospectului, BCR va putea deţine nu mai mult de 33% din capitalul rezultat şi va avea un procent similar cu acţionarul principal al Cemacon, fondul finlandez de investiţii KJK. Acest lucru înseamnă că datoria către BCR va deveni un pachet de 54 milioane de acţiuni (cu valoarea nominală de 0,1 lei).

KJK va trebui să subscrie în cadrul operaţiunii încă 23 milioane de acţiuni pentru a ajunge la paritate cu BCR, lăsând restul de 5 milioane de acţiuni scoase la ofertă pentru a fi subscrise de alţi acţionari. Cemacon a încheiat anul trecut cu profit operaţional (EBITDA) de 11 milioane de lei, însă rezultatul final, grevat de datoriile financiare uriaşe, a fost o pierdere de 1,5 milioane de lei. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO