Burse - Fonduri mutuale

Centrul comercial Mercur Craiova ia un credit de 8 mil. lei de la Raiffeisen Bank

Centrul comercial Mercur Craiova ia un credit de 8 mil....

Autor: Dan Grigore Ivan

05.04.2016, 00:03 567
Acţionarii companiei Mercur (MRDO), administratorul centrului comercial cu acelaşi nume din Craiova, au aprobat contractarea unui credit de tip revolving în valoare de 8 milioane de lei de la Raiffeisen Bank în scopul finanţării TVA aferente pro­iectului de in­vestiţii ce vi­zează mo­der­nizarea ma­ga­zinului.

SIF Oltenia (SIF5) este cel mai mare acţio­nar, cu o parti­cipaţie de peste 93% din capital. Adu­narea Generală a Acţionarilor din ianuarie a aprobat un buget de investiţii pe anul 2016 de 12 milioane de euro. Centrul comercial Mercur din Craiova este închis începând din 1 septembrie 2015, în prezent fiind într-un amplu proces de renovare, la un cost evaluat de aproximativ 10 milioane de euro. La finalul lucrărilor, imobilul va dispune de o suprafaţă utilă de 20.109 mp şi va adăposti magazine de haine, săli de cinema, restaurante şi cafenele. Pentru acest an compania şi-a bugetat un profit brut de circa 800.000 de lei, în creştere uşoară faţă de in­dicatorul rea­lizat anul trecut, şi veni­turi totale de 12,4 mi­lioane de lei, în creştere cu 63% faţă de indicatorul realizat anul trecut.

Acţiunile MRDO se tranzacţionează pe sistemul alternativ al bursei la o cotaţie de 17,45 lei/unitate. Compania are o capitalizare bursieră de 20,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO