Burse - Fonduri mutuale

Certinvest: Indicele de total return încurajează companiile să aibă o politică stabilă de dividende

Cosmin Gheorghiu, manager de vânzări la Certinvest

Cosmin Gheorghiu, manager de vânzări la Certinvest

Autor: Roxana Pricop

22.10.2014, 00:06 499
Indicele bursier BET-Total Return, ce redă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni plus dividendele, încurajează companiile să îşi promoveze o politică de dividende stabilă, spune Cosmin Gheorghiu, manager de vânzări la societatea de administare a investiţiilor Certinvest.
 
Din 22 septembrie, Bursa de Valori Bu­cureşti (BVB) are un nou indice bursier care va ţine cont de evoluţia acţiunilor din indicele BET, principala referinţă a pieţei de acţiuni, şi de dividendele plătite de companiile din BET. Managerii de fonduri mutuale susţin că un astfel de indice va fi extrem de greu de bătut, pentru că evoluţia sa nu este corectată cu impozitul pe dividende şi alte comisioane pe care trebuie să le plătească fondurile de indici.
 
Din indicele BET-Total Return fac parte acţiunile celor mai lichide zece companii (Fondul Proprietatea, Petrom, Romgaz, Ban­ca Transilvania, BRD, Electrica, Trans­gaz, Transelectrica, Nuclearelectrica şi BVB). La evoluţia celor zece acţiuni vor fi adăugate şi dividendele aprobate de companii, prezumţia fiind că dividendele sunt reinvestite în acţiuni. „BVB mizează pe atractivitatea pieţei locale de capital atât din punctul de vedere al evoluţiei preţurilor companiilor listate, cât şi al dividendelor, oferind astfel informaţii cu privire la randamentul total al companiilor incluse în indice. Iar noul indice BET-TR este în măsură să ofere investitorilor mai multe informaţii şi, în acelaşi timp, să încurajeze companiile să îşi promoveze o politică de dividende stabilă“, a spus Cosmin Gheorghiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO