Burse - Fonduri mutuale

Certinvest uneşte două fonduri mutuale în unu de 46 mil. lei

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

30.07.2014, 00:03 349

Societatea de administrare a investiţiilor Certinvest, cel mai mare manager independent de fonduri, cu active de 234 milioane de lei în gestiune, a primit avizul de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru închiderea fondului de acţiuni Maximus ca urmare a absorbţiei acestui fond de către fondul diversificat Dinamic.

În urma fuziunii dintre cele două fonduri, Certinvest Dinamic a ajuns la active de 46 de milioane de lei, faţă de 14 milioane de lei anterior. Fondul Maximus a fost preluat la începutul acestui an de la societatea de administrare slovenă KD Investments care s-a retras din activitate. Fondul Dinamic a fost înfiinţat de societate în 2001.

Pe piaţa locală activează un număr de 20 de administratori de fonduri care gestionează active totale de 17 miliarde de lei. După primul semestru al anului, clasamentul celor mai mari adminis­tratori de fonduri mutuale a rămas neschimbat: Erste Asset Management este în continuare cel mai mare manager, cu active în gestiune de 6,968 miliarde de lei. Erste AM gestionează şi conturi individuale în valoare de 72 milioane de lei, astfel că valoarea totală a activelor aflate în administrarea societăţii este de peste 7 miliarde de lei, nivel record pentru piaţa locală de fonduri.

Al doilea cel mai mare admi­nistrator este Raiffeisen Asset Ma­nage­ment, cu active în gestiune de 4,7 miliar­de de lei, urmat de BRD Asset Ma­nagement cu 1,7 miliarde de lei. ING Asset Management administrează 1,5 miliarde de lei, iar BT Asset Manage­ment gestionează 1,1 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO