Burse - Fonduri mutuale

Cezarina Roxana Bănică şi-a dat demisia din consiliul de administraţie al Nuclearelectrica

Cezarina Roxana Bănică şi-a dat demisia din consiliul...

Autor: Dan Grigore Ivan

19.10.2017, 00:00 357

Cezarina Roxana Bănică, membru al consiliului de administraţie al Nuclearelectrica (SNN) din data de 27 august, şi-a înaintat demisia din această funcţie ca urmare a numirii sale în funcţia de secretar general al guvernului.

Consiliul de administraţie rămâne compus din Iulian-Robert Tudorache, Romulus-Cristian Anton, Cristian Gentea, Elena Popescu, Cezarina Roxana Bănică, Mirel-Alexandru Marcu şi Sebastian Gabriel Tcaciuc.

Capitalizarea bursieră a Nuclearelectrica (SNN) este de 2,17 milioane lei (472 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni SNN în valoare de peste 68 milioane lei, ce au antrenat o apreciere de 50% a valorii de piaţă a companiei care produce aproximativ 20% din cantitatea de energie electrică a României.

Compania, deţinută în proporţie de 82,49% de statul român şi 9,09% de Fondul Proprietatea (FP), a distribuit în acest an dividende în valoare de 99,49 milioane lei, iar acţionarul majoritar a cerut ulterior dividende suplimentare de 110 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO