Burse - Fonduri mutuale

CGN din China a depus singura ofertă şi a fost selectată pentru reactoarele 3/4 de la Cernavodă

Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica. Mediafax Foto

Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica. Mediafax Foto

Autor: Carol Dan, Roxana Pricop

20.10.2014, 00:05 478

Producătorul de electricitate Nuclearelectrica (SNN) a selectat compania China General Nuclear PowerCorporation (CGN) pentru dezvoltarea proiectului unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, investiţie de 6,5 miliarde de euro.

„Astăzi, 17 octombrie 2014, s-a semnat scrisoarea comună privind intenţia de realizare a proiectului, conform acestei etape din procedura de selecţie“, a anunţat Daniela Lulache, director general al Nuclearelectrica.

China General Nuclear Power Corporation a fost singurul ofertant. Compania chineză va fi acţionar majoritar în compania de proiect care va derula investiţia de 6,5 miliarde de euro.

WikiZF: Profilul companieiNuclearelectrica

„Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecţie sunt: negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului şi negocierea Actului Constitutiv şi Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect. Memorandumul de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor SNN“, potrivit Nuclearelectrica.

China General Nuclear Power Corporation a fost înfiinţată în 1994 şi este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producţie a energiei a României este de circa 20.000 MW.

Statul deţine, prin Departamentul pentru Energie, 81,3% din acţiunile Nuclearelectrica, iar Fondul Proprietatea controlează 9,7% din titluri. Acţiunile SNN au închis şedinţa de vineri în creştere cu 1,96%, până la 7,76 lei/titlu. Compania are o capitalizare bursieră de 2,186 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO