Burse - Fonduri mutuale

Chiar şi după „furtuna perfectă“ din mai, bursa de la Bucureşti este pe primul loc în Europa în topul creşterilor în 2018

Chiar şi după „furtuna perfectă“ din mai, bursa de...

Autor: Liviu Popescu

05.06.2018, 00:07 795

Indicele principal BET al bursei de la Bucureşti a crescut cu 4,2% în primele cinci luni din 2018 şi a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere din rândul burselor Uniunii Europene, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Bloomberg.

Ultimele două şedinţe din luna mai, 30 şi 31 mai, au fost cele mai „prospere“ din această lună în contextul în care a fost depăşită media zilnică de tranzacţionare din 2018.

„Nu excludem reveniri tehnice ale indicilor BVB, însă imaginea de ansamblu rămâne una delicată, cu temeri în privinţa unor dezechilibre macroeconomice. Este un mediu delicat pentru investitori care trebuie să îşi analizeze critic portofoliul, pentru a separa acele acţiuni vulnerabile de cele pe care doresc să le păstreze pe termen lung (de exemplu, dincolo de 3-5 ani)“, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, cea mai mare casă de brokeraj de retail din România.

Indicele BET a trecut în luna mai printr-o scădere de 7,3%, dar de la începutul anului reuşeşte să se păstreze pe plus şi mai mult decât atât să se distanţeze de alte pieţe europene de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO