Burse - Fonduri mutuale

China şi Europa încep să respire. Bursele europene au deschis pe creştere după o săptămână de pomină. La Bucureşti piaţa şi-a revenit uşor, dar investitorii continuă să stea pe margine

China şi Europa încep să respire. Bursele europene au...
08.01.2016, 11:34 1084

Bursele Europene au înceut sa revină uÅŸor pe creÅŸtere, după o ce indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,2% la 347.2, recuperând un pic din scăderea de 5,1% de săptămâna aceasta. 

Åži în China acÅ£iunile au reînceput să respire, după ce banca centrală a început devalorizarea yuan-ului, iar fondurile de investiÅ£ii controlate de stat au anunÅ£at că vor începe să cumpere. 

Ieri acÅ£iunile europene au scăzut pentru a treia oară în patru zile, ducând la ce mai prost start de an pe burse din 2000, în condiÅ£iile în care îngrijorările că economia Chinei încetineÅŸte mai mult decât era anticipat au zguduit pieÅ£ele. 

China a trebuit să intervină pentru a opri hemoragia de pe bursă pentru a doua oară în această săptămână. 

Indicele Shanghai Composite a câştigat aproape 2%, după ce pieÅ£ele chineze au fost lovite puternic luni de prăbuÅŸirea de 7% pe bursă, ce a dus la suspendarea ÅŸedinÅ£ei de tranzacÅ£ionare. 

La BucureÅŸti, indicele BET a deschis în creÅŸtere cu 0,48%, după ce ieri a încheiat ÅŸedinÅ£a de tranzacÅ£ionare cu un minus de 0,5%. 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO