Burse - Fonduri mutuale

China trage dupa ea actiunile metalurgice. Cum comentati?

11.01.2010, 23:02 28

Actiunile producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) aucrescut cu 18% in primele sase sedinte de tranzactionare aleanului, pe fondul cresterii pretului aluminiului pe Bursa de laLondra, care continua tendinta pozitiva din 2009. Pe pieteleinternationale, preturile materiilor prime si actiunile companiilordin sector au crescut puternic ieri pe fondul stirilor pozitiveprivind cresterea importurilor Chinei, de care se leaga sperantelerevenirii economice mondiale.

Analistii considera ca primele semne de revenire economica lanivel local ar putea veni din partea companiilor exportatoare, iarproducatorii din industria metalurgica si siderurgica se numaraprintre cei mai mari importatori, deci ar putea fi primii care saraporteze o revenire a afacerilor. De aici si interesul mai ridicatdin ultima perioada pentru actiunile unor companii precum AlroSlatina, care a castigat ieri 7%, Mechel Targoviste (COS), cu ocrestere de 10%, sau TMK Artrom Slatina (ART), cu un avans de 6,4%,care s-au numarat ieri printre principalele castigatoare de peBursa. "Prima revenire in economia romaneasca se va vedea inindustrie, sectorul metalurgic beneficiind de comenzile externe,care la nivel international cresc ca urmare a importurilor mari dinChina", sustine Mihai Mandrutiu, analist la firma de brokerajInterdealer Capital Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO