Burse - Fonduri mutuale

Cine mai vinde şi cumpără acţiuni la Banca Transilvania; Directorul financiar al băncii a cumpărat 20.000 de acţiuni după anunţarea modului de împărţire a profitului

Cine mai vinde şi cumpără acţiuni la Banca...

Autor: Ştefan Deleanu

18.03.2016, 13:24 5906

În şedinţa de tranzacţionare din data de 17 martie, după anunţarea dividendelor, Fondul de investiţii BT Maxim a vândut un pachet de 50.000 de acţiuni ale Băncii Transilvania(TLV) la preţul de 2,64 lei per titlu. La aceeaşi dată, directorul financiar al Băncii Transilvania, George Călinescu, a cumpărat un pachet de 20.000 de acţiuni la preţul de 2,69 lei per titlu.

Călin-Andrei Zamfirescu, fondator si senior partner al casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Partners şi Stan Tirnoveanu managing partner, au cumpărat şi ei acţiuni în valoare totală de  177.479 lei la Banca Transilvania. Avocatul Călin Zamfirescu nu este la prima achiziţie de acţiuni ale băncii.

Banca Transilvania a anunţat în data de 17 martie că va distribui dividende în valoare de 0,39 lei brut per titlu, un randament de 15%. Pe lângă dividendul acordat banca a anunţat că va emite acţiuni în valoare de 620 milioane de lei.

Acţiunile Băncii Transilvania (simbol bursier TLV)  au închis şedinţa de tranzacţionare din data de 17 martie cu un preţ de 2,64 lei per titlu, în ultimul an acţiunile băncii s-au apreciat cu 22,85%, iar în ultima zi după anunţarea dividendelor şi emisiunii de acţiuni, cotaţia TLV a închis pe plus cu aproximativ 6 procente. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO