Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt acţionarii celei de-a doua bănci din România: Fondurile de pensii private au 11% din Banca Transilvania

Cine sunt acţionarii celei de-a doua bănci din...

Autor: Liviu Popescu

21.06.2017, 00:07 4966

Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii, care au grijă de banii de pensie a şapte milioane de români, aveau în decembrie anul trecut 10,7% din capitalul social al Băncii Transilvania (TLV), cel mai tranzacţionat emitent de la bursa românească.

Deţinerile fondurilor la bancă cumulau 930 mil. lei la preţul de închidere pentru 2016 de 2,385 lei pe o acţiune TLV, potrivit datelor agregate de ZF din rapoartele aferente anului trecut.

Cele şapte fonduri aveau 390 milioane de acţiuni TLV, iar dacă numărul a rămas stabil din decembrie şi până în prezent, deţinerea lor ar valora 1,1 mld. lei dat fiind preţul unei acţiuni TLV de ieri de 2,8 lei.

Cea mai mare deţinere la final de an o avea fondul de pensii private obligatorii al NN, de circa 365 mil. lei. Calcu­lat la un preţ al unei acţiuni TLV de 2,385 lei, ar rezulta un nu­măr de 153 milioane de acţiuni, adică 4,2% din a doua cea mai mare bancă din România în funcţie de mărimea ac­ti­velor gestionate. Fondul de pensii private al Metro­politan, care gestionează banii de pensie a 937.000 de români, avea acţiuni la Banca Transilvania de 189 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO