Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt creditorii care vor decide soarta Hidroelectrica

Cine sunt creditorii care vor decide soarta Hidroelectrica

Remus Borza

Autor: Roxana Petrescu

11.09.2012, 00:07 2893

Aproape 70% din totalul creanţelor admise de administratorul judiciar al Hidroelectrica, cel mai mare producă­tor de energie din România intrat în insolvenţă pe 20 iunie, apar­ţine băncilor, BRD Groupe Société Générale fiind instituţia financiară care are de recuperat cei mai mulţi bani, respectiv mai bine de 12% din totalul masei credale.

Ulterior, fiecare creditor va vota planul de reorganizare al Hidroelectrica în funcţie de ponderea pe care o deţine în totalul masei credale.

Tabelul preliminar al creditorilor a fost prezentat ieri de Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica şi cuprinde 381 de nume de firme, bănci sau instituţii care au cerut 5,5 miliarde de lei, dar din care au fost admise creanţe de 3,5 miliarde de lei. Tabelul final va fi publicat abia după rezolvarea eventualelor contestaţii.

"Una este cât au cerut creditori şi alta este ceea ce am admis noi", a spus Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, firma desemnată ca administrator judiciar al Hidroelectrica după intrarea în insolvenţă.

Acesta a exclus orice posibilitate de eşec al planului de reorganizare al companiei, dând asigurări că activele celei mai pre­ţioase companii de stat nu vor fi scoase la vânzare.

"Hidroelectrica are active de 24 de miliarde de lei. Niciunul dintre aceste active nu este grevat de garanţii sau de gajuri.Toate creanţelor vor fi plătite", a mai precizat Borza.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO