Burse - Fonduri mutuale

Cine sunt oamenii cheie din conducerea SIF Muntenia şi SIF Banat-Crişana

 Cine sunt oamenii cheie din conducerea SIF Muntenia şi...

Autor: Ioana Tudor

08.12.2014, 11:57 4533

Consiliul reprezentanţilor acţionarilor SIF Muntenia (SIF4), al cărei patrimoniu ar fi fost delapidat de mai multe persoane prin intermediul unor offshore-uri, este condus de Marius Pantea din funcţia de preşedinte şi de Andrei Diaconu, care deţine funcţia de vice-preşedinte.

Ceilalţi membri ai consiliului reprezentanţilor acţionarilor SIF Muntenia sunt Iulian Aursulesei, Gheorghe Bâlteanu, Sergiu Busilă, Emil Cazan, Daniel Florian Miron, Adrian Victor Prodan, Petre Pavel Szel şi Vicenţiu Octavian Zorzolan.

SIF4 este administrată de SAI Muntenia Invest, condusă de Gabiel Filimon din funcţia de director general, şi de Gheorghe Dănuţ Porumb, care deţine funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie.

SIF Banat-Crişana (SIF1) este condusă de Dragoş George Bîlteanu, care deţine funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie. Ceilalţi membri ai board-ului SIF Banat-Crişana sunt Ştefan Dumitru (vice-preşedinte), Ion Stancu (membru şi în comitetul de audit al SIF-ului), Adrian Petreanu, Valentin Chiser şi omul de afaceri libanez Najib El Lakis. Fiul acestuia, Ali H. Lakis a demisionat vineri din funcţia de membru neexecutiv în board-ului SIF 1.

Alături de Dragoş Bîlteanu, conducerea executivă a SIF Banat-Crişana este asigurată de Gabriela Grigore (director general adjunct – Departamentul Operaţiuni) şi Teodora Sferdian (director general adjunct – Departamentul Dezvoltare).

Procurorii DIICOT au demarat mai multe percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Arad, vizând 25 de persoane suspectate că ar fi delapidat patrimoniul SIF Muntenia şi SIF Banat Crişana, de unde au transferat bani prin intermediul unor offshore-uri, dar şi că s-ar fi implicat în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, potrivit Mediafax.

Conform procurorilor, în perioada 2012-2014, membrii grupării au constituit un grup infracţional care urmărea obţinerea de sume de bani de la SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, prin delapidarea acestora. Ulterior, banii au fost transferaţi prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de către membrii grupului în mod direct sau prin persoane interpuse, în vederea reciclării, pentru a ascunde provenienţa acestora.

Membrii grupării s-ar fi implicat, de asemenea, în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în datele de 12, 13 şi 16 septembrie 2013, în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO