Burse - Fonduri mutuale

Ciocîrlan, bancherul de investiţii care are în CV listări de 7 mld. lei: Am fi foarte bucuroşi să putem convinge un mare fermier să se listeze

Ciocîrlan, bancherul de investiţii care are în CV...

Autor: Liviu Popescu

04.09.2017, 00:04 591

Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investiţii din cadrul Raiffeisen Bank, bancherul care a luat parte la listări de circa 7,4 mld. lei din 2005 încoace, spune că o companie mare din agricultură pe bursă ar aduce diversificarea portofoliilor pentru un investitor, întrucât pe piaţa principală nu este niciun astfel de emitent listat.

„Am fi foarte bucuroşi să putem convinge un mare fermier să se listeze, pentru că este o industrie extrem de interesantă, iar ce putem să vedem este că sunt mulţi oameni care ar vrea cumva să se expună la creşterea din agricultură din România, dar nu ai niciun vehicul listat”, explică Ciocîrlan pentru ZF.

Agricultura are 6% din produsul intern brut al României, pondere asemănătoare cu industria IT, un alt sector de care piaţa principală a BVB duce lipsă. „În general, pe Bursa din România acesta este unul din lucrurile cele mai dificile, să te poţi expune la companiile, la sectoarele care captează cel mai bine creşterea economică”, mai spune Ciocîrlan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO