Burse - Fonduri mutuale

Circa 20% din tranzacţiile de pe bursă sunt realizate pe segmentul „deals“, adică în afara pieţei

Circa 20% din tranzacţiile de pe bursă sunt realizate...

Autor: Liviu Popescu

01.03.2017, 00:07 548

Tranzacţiile de pe segmentul de piaţă „deals“ al Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB) s-au ridicat la circa 933 milioane de lei în ultimele şase luni la 24 de companii componente ale indicelui BET-XT (fără Romcab), adică 20% din valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe bursă la aceste companii (segmentul principal plus deals), potrivit calculelor ZF. Faţă de ultimii ani, tranzacţiile pe piaţa deals sunt mai puţine, ponderea acestora având o traiectorie descendentă.

„În momentul de faţă nu cred că au o pondere prea mare“, explică brokerul Si­mion Tihon de la Prime Transaction.

Situaţia de la Banca Transilvania (TLV), cu cele două tranzacţii de tip deals din lunile octombrie şi noiembrie, cântăreşte mult în calculul ZF, iar fără acestea, ponderea ar fi fost undeva la 10%.

De exemplu, totalul tranzacţiilor pe cele două pieţe regs şi deals în cazul tranzacţiilor cu acţiuni Banca Transilvania (TLV) se ridică la aproximativ 1,3 mld. lei în ultimele şase luni, din care 44%, adică 575 mil. lei, sunt încheiate pe piaţa deals.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO