Burse - Fonduri mutuale

Circa 900 de investitori au cumpărat acţiuni Romgaz în valoare de 14,1 mil. euro

Circa 900 de investitori au cumpărat acţiuni Romgaz în...

Autor: Adrian Cojocar

23.10.2013, 13:11 2235

Investitorii persoane fizice au subscris până la ora 12:50 în cursul zilei de astăzi acţiuni Romgaz, în cadrul ofertei care se află în desfăşurare, în valoare totată de 14,1 mil. euro. Gradul de subscriere pe tranşa investitorilor de retail a ajuns astfel la aproape 23% după o zi şi jumătate de la începerea acesteia.

La aceeaşi oră erau subscrise 1.962.000 de acţiuni Romgaz prin intermediul a 919 ordine, ceea ce înseamnă că aproximativ 900 de investitori au participat până în acest moment la oferta producătorului de gaze naturale.

Investitorii de retail pot cumpăra acţiunile Romgaz la preţul maxim de 32 lei, urmând ca preţul final să se decidă pe tranşa investitorilor instituţionali, ale căror subscrieri nu sunt publice şi nu pot fi cunoscute decât la închiderea ofertei.

Aceasta este a doua zi de desfăşurare a ofertei care durează opt zile şi se va încheia pe data de 31 octombrie.

Investitorii persoane fizice beneficiază de un discount de 5% din preţul final al ofertei dacă subscriu în primele cinci zile ale acesteia şi de un discount de 3% din preţ dacă subscriu începând cu cea de-a şasea zi a ofertei.

Statul român a scos la vânzare 15% din acţiunile Romgaz, adică un pachet de 57,8 milioane de acţiuni, din care 15% (8,67 mil. acţiuni) sunt alocate investitorilor de retail iar restul de 85% din acţiuni merg la investitorii instituţionali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO