Burse - Fonduri mutuale

Ciurezu: Acţionarii Prodplast Imobiliare au arătat că nu vor transferul pe piaţa reglementată

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

26.10.2010, 23:25 26

Adunarea acţionarilor de la ProdplastImobiliare (PPLI) nu s-a întrunit luni şi marţi din lipsă decvorum, astfel că firma va rămâne listată, cel puţin deocamdată, pesistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) de la Sibex, iarmajorarea de capital de 25 milioane lei propusă de conducereafirmei nu se poate realiza.

"Nu a fost cvorumul necesar, ieri (luni - n.r.) a fost 11,18% şitrebuia prezenţă de 50%, iar azi (marţi-n.r.) au fost 11,14% şi eranevoie de 33%. Deocamdată nu cred că vom mai convoca o nouă AGA dinmoment ce acţionarii au arătat că nu sunt interesaţi nici detransferul pe piaţa reglementată, nici de asigurarea unor surse definanţare. Noi, Consiliul de Administraţie, ne-am făcut datoria şiam convocat AGA, aşa cum a stabilit CNVM. Acum, Comisia săstabilească ce ar trebui să facem, din moment ce acţionarii nu suntinteresaţi să participe la AGA", a declarat marţi preşedintele CAal firmei, Tudor Ciurezu.

El este şi vicepreşedinte CA la SIF Oltenia (SIF5), care deţinepuţin peste 18% din acţiunile Prodplast Imobiliare. La data când afost convocată AGA, deţinerea SIF Oltenia era puţin peste 11%.

Transferul acţiunilor Prodplast Imobiliare de pe ATS pe piaţareglementată a Sibex era unul dintre cele mai importante puncte depe ordinea de zi, întrucât CNVM a obligat conducerea companiei săconvoace AGA pentru stabilirea pieţei pe care va fi listatăsocietatea.

Solicitarea Comisiei a venit în condiţiile în care acţionariiProdplast Imobiliare au decis în iulie listarea pe ATS, deşi,iniţial, în AGA când a fost decisă desprinderea ProdplastImobiliare din producătorul de mase plastice Prodplast, în august2008, s-a hotărât listarea pe piaţa reglementată a BVB. MotivaţiaComisiei a fost că unii acţionari minoritari au rămas înacţionariat după ce în 2008 au fost încredinţaţi că titlurile vorfi listate pe o piaţă reglementată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO