Burse - Fonduri mutuale

Claudia Ionescu a primit aprobarea ASF pentru a intra în boardul Bursei de la Bucureşti

Claudia Ionescu a primit aprobarea ASF pentru a intra în...

Autor: Dan Grigore Ivan

21.07.2017, 00:00 237

Claudia Gabriela Ionescu a fost validată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în calitate de administrator al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital locale.

Astfel, componenţa consiliului de administraţie este formată în prezent din: Lucian Anghel, Valerian Ionescu, Robert Cosmin Pană, Claudia Gabriela Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnar, Otto E. Naegeli şi Dan Viorel Paul. Capitalizarea bursieră a administratorului pieţei de capital este de 260,9 milioane lei (56,7 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au derulat tranzacţii în valoare de 14,9 milioane lei, ce au condus la o apreciere a valorii de piaţă a BVB cu 17,24%, în linie cu evoluţia indicelui BET, referinţa bursei locale.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) estimează un profit de 9,73 milioane lei în 2017, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, în vreme ce veniturile operaţionale sunt bugetate la 25,13 milioane lei, un avans de 27% faţă de 2016, iar profitul operaţional este mai mare cu 43%, respectiv 8,18 milioane lei faţă de 5,71 milioane lei anul trecut. BVB estimează de asemenea o valoare medie a tranzacţiilor, incluzând ofertele publice, de 55,7 milioane lei, echivalentul unui avans de 52,7% faţă de anul precedent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO