Burse - Fonduri mutuale

Clubul de fotbal AC Milan se pregăteşte de listare la bursa din Hong Kong pentru un exit al fondului Elliott, care a finanţat tranzacţia de 740 mil. dolari

Clubul de fotbal AC Milan se pregăteşte de listare la...

Autor: Ştefan Stan

29.03.2017, 12:22 443

Clubul de fotbal AC Milan se îndreaptă spre o listare la bursa din Hong Kong, pentru a putea asigura un exit al fondului de hedging Elliott Management, după ce finanţarea din partea fondului acestuia a revitalizat un deal cu un investitor chinez pentru a cumpăra clubul de fotbal de la Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei.

Eliott a acceptat să acopere o parte din finanţare pentru puţin-cunoscutul investitor chinez Yonghong Li pentru a cumpăra AC Milan pentru 740 de milioane de dolari, potrivit unors surse citate de FT. Tranzacţia evaluează AC Milan la de patru ori veniturile clubului, fiind pe aceeaşi traptă cu achiziţia participaţiei majoritare a Inter Milan de către chinezii de la Suning Holdings anul trecut.  

Intervenţia Elliott este decisivă pentru succesul afacerii. Prima oară Eliott a ajuns la un acord de finanţare în august anul trecut.

Tranzacţia inlcude un avans de 250 de milioane de dolari către holdingul familiei Berlusconi, Fininvest, şi 200 de milioane de dolari datorie. Cel mai probabil tranzacţia se va finaliza la jumătatea lunii aprilie.

Compania chineză Sino Europe Sports deja a făcut un depozit de 100 de milioane de dolari pentru club, nerambursabili, chiar dacă afacerea nu se va finaliza. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO