Burse - Fonduri mutuale

CNVM este blanda cu actionarii majoritari care nu au facut oferte de preluare obligatorii

CNVM este blanda cu actionarii majoritari care nu au facut oferte de preluare obligatorii
12.07.2009, 20:14 28

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat avertismente sau sanctiuni usoare actionarilor care nu au derulat oferte publice de preluare in cadrul societatilor in care detin peste 33% din actiuni, in ciuda faptului ca pragul a fost depasit de mult timp, iar pierderile inregistrate de actionarii minoritari sunt semnificative.
Conform unui raspuns trimis Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC), comisia a specificat faptul ca pana in prezent au fost amendati circa 7 actionari care nu au depus inca documentele aferente unei oferte de preluare, in vreme ce in cazul alti actionari au fost doar avertizati sau notificati. Sanctionarea doar cu avertisment a permis anumitor actionari sa-si diminueze participatiile, coborand astfel sub pragul de detinere obligatoriu pentru lansarea ofertei de preluare.
In conditiile in care preturile de pe Bursa s-au prabusit in ultimii doi ani, actionarii minoritari au avut de pierdut din modul in care CNVM a ales sa trateze situatia ofertelor publice de preluare.
In prezent, actionarii minoritari ar primi mai putin pe pachetele detinute, decat ar fi primit in conditiile in care ofertele s-ar fi lansat in termenul legal de doua luni dupa depasirea pragului de detinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO