Burse - Fonduri mutuale

CNVM sanctioneaza cu amenzi maxime trei investitori pentru nederularea de oferte de preluare

21.04.2010, 11:08 110

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat cu cate15.000 lei pe Axinte Gheorghe, actionar la societatea Corint dinTargoviste, pe Mintas Ioan si Mintas Horia in calitate de actionarila firma Ciac din Oradea, pentru nederularea ofertelor publice depreluare.

Potrivit legislatiei pietei de capital, o persoana care aredetine mai mult de 33% din drepturile de vot, capitalul social, lao societate listata trebuie sa lanseze oferta publica de preluare,adresata tuturor actionarilor, pentru toate detinerile acestora. Incazul societatii de comert Corint din Targoviste, listata pe piataRASDAQ si in prezent suspendata de la tranzactionare, AxinteGheorghe controleaza un pachet de peste 61% din capital, in timp cela firma de constructii Ciac din Oradea, tranzactionata pe piataRASDAQ, Mintas Ioan si Mintas Horia detin impreuna un pachet de 47%de actiuni.

Cei doi actionari au obligatia fie sa depuna documentatiaaferenta ofertei publice de preluare obligatorie fie sa instrainezeun numar de actiuni corespunzator pierderii pozitiei dobandite inmod neintentionat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO