Burse - Fonduri mutuale

Colecţionarul de companii: Cătălin Chelu a cumpărat 11% din Carbochim Cluj

Colecţionarul de companii: Cătălin Chelu a cumpărat 11% din Carbochim Cluj

Autor: Andrei Chirileasa

27.06.2011, 11:35 1500

Omul de afaceri Cătălin Chelu din Galaţi a cumpărat vineri unpachet de 11,12% din acţiunile producătorului de abrazivi CarbochimCluj, pentru 3,67 mil. lei.

Cele 432.000 de acţiuni au fost achiziţionate vineri la un preţde 8,5 lei, prin intermediul a două firme, Lineas Trade şiFimansat, potrivit unor notificări transmise luni Bursei de ValoriBucureşti (BVB). Cele două firme au fost raportate ca şi persoaneiniţiate, ceea ce ar însemna că, fie Chelu deţinea peste 5% dincompanie în momentul tranzacţiilor, fie avea un reprezentant înConsiliul de Administraţie. Potrivit informaţiilor anterioare,Chelu nu deţinea acţiuni la Carbochim, astfel că este posibil ca elsă fi cumpărat şi joi, când Broker Cluj şi SIF Banat-Crişana şi-aulichidat participaţiile.

SIF Banat-Crişana a încasat 4,06 milioane lei pentru 13,08% dincapitalul Carbochim, iar Broker a obţinut 3,55 milioane lei pentru11,44% din acţiunile firmei.

Vineri, directorul general al companiei, Viorel Popoviciu, şi-avândut şi el participaţia de 17,6%, pentru 5,82 mil. lei.

Acţiunile Carbochim au crescut puternic în precedentele cincişedinţe de tranzacţionare, dublându-şi preţul. La cotaţia de laînchiderea de vineri, de 7,82 lei/acţiune, compania este evaluatăla 30,36 milioane lei.

Cifra de afaceri a producătorului de materiale abrazive acrescut anul trecut cu 16%, la 28,2 milioane lei (6,7 miloaneeuro), iar profitul a urcat de peste 11 ori, de două milioanelei.

Ceilalţi acţionari semnificativi ai Carbochim sunt Titus Popa -11,16%, Pietro Ionescu - 10,78% şi Ion Răducanu - 10,68%.

Cătălin Chelu deţine cel mai mare portofoliu de companiilistate, contolând prin intermediul unor firme peste 20 de firme depe Bursă. Săptămâna trecută, Chelu a cumpărat 40% din acţiunileproducătorului de articole ceramice Faimar Baia Mare (FMAR) pentru2,2 mil. lei. Şi aici, unul dintre vânzători a fost Broker Cluj,care şi-a lichidat participaţia de 17%.

Chelu a mai cumpărat în luna mai un pachet semnificativ deacţiuni la producătorul de şeminee Ves Sighişoara (VESY), iar anultrecut a preluat Lactate Natura Târgovişte (INBO) şi ElectroargeşCurtea de Argeş (ELGS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO