Burse - Fonduri mutuale

Combinatul Mechel din Câmpia Turzii vrea să învie. 100 de oameni ar putea fi chemaţi la muncă

Combinatul Mechel din Câmpia Turzii vrea să învie. 100...

Autor: Radu Bostan

08.09.2014, 00:04 1469
Uzina metalurgică Industria Sârmei (simbol bursier INSI), fosta Mechel Câmpia Turzii, va intra în reorganizare, proces care va presupune redeschiderea unei linii de producţie şi reangajarea a circa 100 de angajaţi din cele câteva mii de salariaţi disponibilizaţi de-a lungul a 10 ani în care compania a fost aproape constant pe pierdere.

Noua linie va fa­brica sârme cu con­ţinut de carbon ri­di­cat, deservind o piaţă aflată în creştere, arată planul de reor­ga­nizare apro­bat de Tri­bunalul Co­mer­cial Cluj. Planul a fost propus de Silnef SRL, o companie din sectorul reciclării metalului care a preluat datoriile INSI către fostul pro­prietar, grupul rus Mechel. Reor­gani­zarea mai prevede şi conversia în acţiuni a acestor datorii, operaţiune în urma căreia Silnef ar deveni acţionarul ma­jo­ri­tar, cu o participaţie dublă faţă de proprietarul actual, firma Invest Nikarom, care a cumpărat fostele com­binate Mechel anul trecut. Ultimul pas al restructurării ar urma să fie fuziunea prin absorbţie cu Com­binatul de Oţeluri Speciale Târ­govişte (simbol COS), prin care activităţile celor două uzine ar fi integrate, rezultând o com­panie cu mai mare pu­tere de ne­go­ciere cu furnizorii şi băn­cile, mai arată planul de reor­gani­zare. Fu­ziunea va trebui apro­bată şi de jude­că­torul sindic în dosarul insolvenţei COS Târgovişte.

Industria Sâr­mei a trecut pe pro­fit în primele şase luni, raportând un câştig net de 609.000 lei, faţă de pierderi de 12,3 milioane de lei în aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, în timp ce cifra de afa­ceri a crescut de patru ori, la 58,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO