Burse - Fonduri mutuale

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA listarea pe Bursa din Bucureşti

Compania de transport şi logistică TTS, controlată de...

Autor: Mirabela Tiron,

17.11.2017, 15:50 1644

Compania de transport şi logistică Transport Trade Services (TTS), controlată de antreprenorul român Mircea Mihăilescu, a aprobat în AGA venirea pe Bursa din Bucureşti, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

 “Se aprobă admiterea acţiunilor emise de societate la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, la categoria premium, după şi condiţionată de finalizarea cu succes a ofertei publice iniţiale derulate de către acţionarii societăţii cu privire la acţiuni deţinute de aceştia în societate  (...) Se aprobă autorizarea consiliului de administraţie pentru efectuarea tuturor demersurilor şi procedurilor necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor societăţii pe piaţa reglementată la vedere administrată de BVB”, arată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor, publicată vineri în Monitorul Oficial.

Compania şi-a crescut afacerile cu 26% în prima jumătate a acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut, avans mult peste nivelul bugetat. Cifra de afaceri a TTS s-a ridicat la 135 de milioane de lei la 30 iunie 2017, faţă de 107 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit declaraţiilor recente făcute de oficialii companiei. Anul trecut, compania a finalizat cu afaceri de 280 de milioane de lei, similare cu cele din 2014 dar în scădere faţă de 322 milioane de lei în 2015, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Pentru acest an era bugetat un avans cu 10%. Compania transportă pe Dunăre de la cereale şi îngrăşăminte la materiale pentru industria grea.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de trans­port din România de pe seg­mentul de trans­port in­tegrat naval, fluvial şi feroviar. Grupul acţio­nea­ză în zona trans­por­tu­lui naval prin inter­me­diul flo­tei fluviale deţinute de com­pa­nia Navrom şi pe segmentul de trans­port feroviar prin firma Transfer Inter­na­tional Spedition (TIS). Bazele grupului, care şi-a crescut afacerile de la an la an, au fost puse în 1996 de către Mircea Mihăilescu, un discret om de afaceri. Antreprenorul a atras în 2012  International Fi­nance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mon­diale, în firma Transport Trade Services (TTS), printr-o in­vestiţie de 12 mil. euro de tip private equity.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO