Burse - Fonduri mutuale

Companii de 3,7 miliarde de euro programate pentru listarea la bursă

Companii de 3,7 miliarde de euro programate pentru...

Autor: Roxana Pricop

07.10.2014, 00:07 1199
O nouă megaofertă de acţiuni la companii de 3,7 miliarde de euro ar putea avea loc pe bursă în 2015 şi 2016 dacă guvernul se ţine de cuvânt şi listează Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Complexul Energetic Oltenia şi portul Constanţa.

Guvernul are acum în plan să listeze la bursă Hidro­electrica, Aeroporturi Bucureşti, Complexul Energetic Oltenia şi portul Constanţa prin vânzarea unor pa­chete minoritare de acţiuni în ur­mă­torii doi ani. Cele patru companii ar valora împreună între 2 şi 3,7 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF. Luând în calcul vânzarea unui pachet de câte 15% din capital la cele patru companii, ar rezulta oferte de acţiuni în valoare de jumătate de miliard de euro pe bursa de la Bucureşti în următorii doi ani.

Dacă guvernul va obţine un preţ bun pe ele, sunt şanse mari ca promisiunile să se concretizeze, iar bursa de la Bucureşti să câştige patru noi companii, spun brokerii.

Invitat ieri să deschidă şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti, premierul Victor Ponta a declarat că guvernul va continua programul de listare pe bursă a unor pachete de acţiuni la companii de stat precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Complexul Ener­getic Oltenia şi portul Constanţa.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- în ce fază se află procesul de listare a celor patru companii

- ce spune Victor Ponta despre listarea Romtelecom (rebranduită Telekom); variante posibile pentru valorificarea pachetului de 46% deţinut de stat

modificările aduse legii pieţei de capital; promovarea bursei de la Bucureşti în liga pieţelor emergente 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO