Burse - Fonduri mutuale

Companiile au plătit 123 mil. lei minoritarilor pentru a se delista. ASF a dat amenzi de 1,5 mil. lei pentru abuzuri

Companiile au plătit 123 mil. lei minoritarilor pentru a...

Autor: Roxana Pricop

30.11.2015, 00:06 258
Un număr de 562 de firme s-au delistat ca urmare a desfiinţării pieţei RASDAQ, acţio­narii care au depus cereri de retragere pri­mind pentru răscumpărarea titlurilor 123,1 mi­­lioane de lei. Alte 311 de societăţi au ales trans­ferul pe altă piaţă, potrivit unui raport emis de Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară.
 
Data de 22 octombrie a fost ultima zi de tran­zacţionare pe piaţa RASDAQ, pu­nându-se astfel punct unei istorii de aproape douăzeci de ani marcate de scandaluri. Închiderea pieţei RASDAQ are loc în contextul în care a expirat termenul de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii numărul 151/2014 care a stabilit că firmele listate pe această piaţă fie se mută pe sistemul alternativ, fie pe piaţa principală a bursei, fie se delistează şi fac ofertă de preluare mino­ritarilor. Restructurarea pieţei a fost necesară pentru că RASDAQ nu a avut un statut cert de piaţă reglementată sau de sistem alternativ, situaţie care a permis nenumărate abuzuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO