Burse - Fonduri mutuale

Companiile din BET fac mai mult profit în T1/2018, dar investitorii le ignoră. BET, minus 4% în ultima lună

Companiile din BET fac mai mult profit în T1/2018, dar...

Autor: Liviu Popescu

18.05.2018, 00:07 1312

Cele 13 companii din structura indicelui principal BET au raportat profituri nete cumulate de circa 2,8 miliarde de lei în primul trimestru din 2018, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, potrivit calculelor ZF.

Chiar dacă toate cele 13 companii au fost pe profit, iar cinci dintre acestea au creşteri ale rezultatului net mai mari de 20% an la an, bursa de la Bucureşti a intrat într-o fază de corecţie cu indicele BET pe minus 4% în ultima lună. O singură companie din BET, respectiv BRD, a trecut în ultima lună prin data ex-dividend.

La „apă“ a intrat şi rulajul zilnic de tranzacţionare în condiţiile în care în ultimele 15 şedinţe de tranzacţionare acesta a fost sub media anului curent de 55 mil. lei, ba chiar în unele zile chiar şi de trei ori mai mic.

Bursa de la Bucureşti pare a fi decorelată din nou de evoluţia celor externe în condiţiile în care S&P500 a stagnat, WIG 20 al bursei de la Varşovia are minus 1,4% în ultima lună, iar DAX afişează plus 3,2%, potrivit Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO