Companiile din eşalonul doi de la Bursă, ca Oil Terminal sau Electroargeş, au cele mai mari aprecieri de la începutul anului încoace

11 apr 2017 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile companiilor din eşa­lonul doi al Bursei de Valori Bucureşti, cum ar fi Oil Terminal sau Electro­ar­geş, adică acele companii cu o capita­li­zare de piaţă medie, afişează de la înce­pu­tul anului cele mai mari apre­cieri de la bursă, de 112% în cazul com­paniei pe­tro­liere şi de 70% în cazul Electro­argeş, pe fondul unor ru­laje de 23 mil. lei, respectiv 5 mi­l. lei.

Analiştii susţin că astfel de com­panii au ieşit în evidenţă prin prisma re­zultatelor financiare şi a dividendelor poten­ţiale atractive din profiturile pe anul 2016.

„Aceste două companii au marcat profituri mai mult decât duble în anul 2016, având perspective de randa­mente de dividende de câte 11-12% fie­care“, explică Daniela Ropota, res­pon­sa­bil al departamentului de analiză din cadrul Intercapital. O altă ex­plicaţie posibilă pentru evoluţia acţiu­nilor Oil Terminal poate fi şi memo­ran­dumul votat de guvernul Grin­deanu prin care cere reprezen­tan­ţilor în AGA la companiile de stat să so­licite 90% din profit pentru divi­dende, ceea ce a îndreptat şi investitorii către aceste acţiuni.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.04.2017

 

Cuvinte cheie:
companii
, crestere
, terminal
, electroarges
, incepere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide