Burse - Fonduri mutuale

Companiile din eşalonul doi de la Bursă, ca Oil Terminal sau Electroargeş, au cele mai mari aprecieri de la începutul anului încoace

Companiile din eşalonul doi de la Bursă, ca Oil...

Autor: Liviu Popescu

11.04.2017, 00:03 303
Acţiunile companiilor din eşa­lonul doi al Bursei de Valori Bucureşti, cum ar fi Oil Terminal sau Electro­ar­geş, adică acele companii cu o capita­li­zare de piaţă medie, afişează de la înce­pu­tul anului cele mai mari apre­cieri de la bursă, de 112% în cazul com­paniei pe­tro­liere şi de 70% în cazul Electro­argeş, pe fondul unor ru­laje de 23 mil. lei, respectiv 5 mi­l. lei.

Analiştii susţin că astfel de com­panii au ieşit în evidenţă prin prisma re­zultatelor financiare şi a dividendelor poten­ţiale atractive din profiturile pe anul 2016.

„Aceste două companii au marcat profituri mai mult decât duble în anul 2016, având perspective de randa­mente de dividende de câte 11-12% fie­care“, explică Daniela Ropota, res­pon­sa­bil al departamentului de analiză din cadrul Intercapital. O altă ex­plicaţie posibilă pentru evoluţia acţiu­nilor Oil Terminal poate fi şi memo­ran­dumul votat de guvernul Grin­deanu prin care cere reprezen­tan­ţilor în AGA la companiile de stat să so­licite 90% din profit pentru divi­dende, ceea ce a îndreptat şi investitorii către aceste acţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO