Burse - Fonduri mutuale

Companiile mici dau semne de viaţă: plus 10% într-o săptămână

Companiile mici dau semne de viaţă: plus 10% într-o...

Autor: Liviu Popescu

29.08.2016, 00:04 393

Ves Sighişoara (13,4%), Socep Constanţa (11,5%), Compa (10,17%) sunt companiile din categoria emitenţilor mici şi nelichizi care s-au apreciat săptămâna trecută puternic pe fondul rezultatelor peste aşteptări în primul semestru. Şi companii mai mari cum ar fi Oil Terminal (8,4%) sau Vrancart Adjud (7%) au avut preţurile acţiunilor pe verde.

„Chiar şi după aceste creşteri com­paniile au în continuare indi­catori ieftini, însă trebuie ţinut cont de riscurile pe care le poartă aceşti emitenţi, precum riscul de lichiditate sau volatilitatea mare a rezultatelor de la un trimestru la altul, în cazul unora dintre ele“, se arată într-un raport al Puls Capital.

Ves Sighişoara (VESY), cu 7 mil. lei capitalizare şi listată pe segmentul alternativ AeRO, a avut în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu 31%, la 16,4 mil. lei şi profit de 1,9 milioane de lei. Acţiunile companiei au închis vineri la 0,059 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO