Burse - Fonduri mutuale

Concefa Sibiu se va diviza, iar noua firmă va fi listată

Concefa Sibiu se va diviza, iar noua firmă va fi listată

Autor: Andrei Mazurciezvici

23.06.2015, 00:04 345
Creditorii Concefa Sibiu (simbol bursier COFI) au apro­bat planul de reorganizare al companiei care se află în insol­venţă din 2012, în urma implementării acestuia urmând ca societatea să se divizeze şi o parte din patrimoniu să fie transferat ca întreg unei firme nou constituite.

Ca efect al divizării, noua companie va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, existând posibilitatea atragerii unor venituri suplimentare prin cooptarea unor noi investitori.

Perioada de imple­men­tare a planului de reor­ga­ni­zare este de un an de la data con­firmării acestuia, respectiv până în iunie 2016, se arată într-un comunicat al com­pa­niei. Concefa SA a intrat în in­sol­venţă din cauza datoriilor de peste 160 mil. lei.

Pentru a se putea realiza di­vi­zarea companiei, activele vor fi împărţite în active nece­sare desfăşurării activităţii curente pentru a duce cu succes la final con­tractele în derulare şi pentru a contracta noi lucrări, şi ac­ti­ve care nu sunt necesare desf­ă­şu­rării activităţii, pe noua socie­tate.

În ceea ce priveşte activele care rămân înregistrate pe ve­chea societate, acestea constau în active imobile şi mobile aflate în patrimoniul societăţii la data deschiderii procedurii. Aceste active reprezintă 90,78% din total şi urmează a fi valo­ri­ficate în perioada următoare, sumele rezultate urmând a fi fo­lo­site la plata creanţelor creditorilor. Activele preluate pe noua societate reprezintă 9,22% din total şi constau în ac­tive necor­porale stocuri, echipamente şi utilaje, care ar fi avut o va­loare diminuată în mod semnificativ în cazul în care socie­tatea ar fi intart în faliment, o parte dintre acestea chiar pier­zându-se în mod definitiv (brand, experienţă tehnică, istoric, por­tofoliu) şi negenerând venituri pentru plata creanţelor creditorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO