Concertări la SIF5 înainte de AGA de dividende

25 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat că fondurile de investiţii şi de pensii private ale ING şi grupul format din acţionari ai SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat-Crişana (SIF1), Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1, alături de alţi membri din conducerea SIF1 şi Biofarm acţionează fiecare concertat la SIF Oltenia (SIF5) şi i-a cerut conducerii să suspende drepturile de vot ce depăşesc pragul legal de 5% din acţiuni.
 
Mai exact, fondurile ING au deţineri cumulate 6,07% din acţiunile SIF Oltenia şi vor vota doar cu deţinerile de 5% din capitalul SIF Oltenia la AGA din 28 iulie când acţionarii trebuie să voteze dividendele de 92,8 mil. lei (0,16 lei/acţiune). Diferenţa de 1,07% din capitalul SIF5 deţinută de fondurile ING este suspendată de la vot. În cazul grupului de acţionari format din SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, deţinerile cumulate sunt de 5,7% din capitalul SIF Oltenia, astfel că acest grup de acţionari va vota cu deţinerile de 5% din capital, restul de 0,7% din capital fiind suspendate de la vot. Potrivit legii, un investitor nu poate deţine mai mult de 5% din capitalul unui SIF.
 
La Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia din aprilie, fondurile ING alături de omul de afaceri Gheorghe Iaciu au susţinut propunerea ca SIF Oltenia să distribuie întreg profitul de 130 mil. lei spre dividende, faţă de varianta propusă de conducerea SIF-ului ca 71,4% din profitul net pe 2013 să meargă spre dividende.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF5
, dividende
, aga
, conducere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide