Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti, cel mai generos transportator cu acţionarii

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Radu Bostan

27.03.2015, 00:00 505

Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) îşi propune să împartă acţionarilor ca dividende peste 90% din profitul net de 56 milioane de lei realizat anul trecut, urmând să plătească un dividend brut de 5,94 lei/acţiune.

Deşi bugetul aprobat la începutul anului 2014 prevedea ca 85% din câştig să meargă în dividende, iar restul să fie păstrat în companie, conducerea Conpet apreciază că are fonduri proprii suficiente pentru a-şi acoperi programul de investiţii pe următorii ani.

Conpet ar fi astfel cel mai generos dintre transportatorii de resurse energetice, atât Transgaz (TGN), cât şi Transelectrica (TEL) intenţionând să distribuie sub 60% din profit ca dividende. La ultimele preţuri de miercuri 25 martie, dividendul propus de Conpet ar aduce un randament de 9,66%, în timp ce dividendul Transelectrica ar avea 9,51%, iar cel propus de Transgaz ar avea 7,96%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO