Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti şi MedLife sunt mai tranzacţionate decât alte acţiuni mai vechi din indicele BET

Conpet Ploieşti şi MedLife sunt mai tranzacţionate...

Autor: Dan Grigore Ivan

08.03.2017, 00:04 392
Conpet Ploieşti şi MedLife, care vor mări de la 20 martie numărul de componente ale indicelui de referinţă BET de la 10 la 12, au depăşit în acest an din punctul de vedere al va­lorii acţiunilor tranzac­ţio­nate unele companii mai vechi din componenţa indicelui.
 
De la începutul acestui an au fost tranzacţionate acţiuni Conpet (COTE) în valoare de 14,2 milioane lei, în urma a 2.120 de tran­zacţii.
 
Astfel, volumul ac­ţiunilor tranzacţionate în 2017 se ridică la aproximativ 156.000 de titluri, echi­va­lentul a 1,8% din totalul numă­rului de acţiuni, iar valoarea de piaţă a com­pa­niei energetice a crescut cu peste 22%, până la o capitalizare bursieră de 838 mi­lioane lei.
 
În cazul MedLife, în acest an s-au derulat 1.520 de tranzacţii, cu o valoare totală de 41,8 milioane lei, echivalentul a 1,6 milioane de acţiuni, reprezentând 8% din total.
 
Capitalizarea bursieră a reţelei de servicii medicale private a ajuns la 562 milioane lei, un avans de peste 6% faţă de nivelul de preţ de la sfâşitul anului trecut.
 
Din componenţa ac­tuală a indicelui BET, cea mai mică valoare tran­zacţionată o consem­nează Bursa de Valori Bu­cureşti (BVB), ope­ratorul pieţei de capital din România, după ce de la începutul acestui an s-au realizat tran­zacţii cu o valoare cumulată de 3,19 milioane de lei.
 
De asemenea, s-au rulat acţiuni ale companiei energetice Nuclearelectrica (SNN) în valoare de 13,4 milioane lei, în urma cărora valoarea de piaţă a SNN a crescut cu peste 32%, cel mai mare avans din indice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO