Burse - Fonduri mutuale

Conpet Ploieşti vrea să-şi închirieze vagoanele în încercarea de a-şi majora veniturile

Conpet Ploieşti vrea să-şi închirieze vagoanele în...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2016, 00:05 433
Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE), care în primăvară ar putea intra în compoziţia indicelui de referinţă pentru bursa românească, vrea să-şi crească veniturile pe viitor prin închirierea vagoanelor cisternă pe calea ferată dar şi prin închirierea facilităţilor de stocaj, cum ar fi rampe de încărcare-descărcare, cazane şi parcuri de rezervoare.
 
Compania are 40 de vagoane-cisternă pentru transportul ţiţeiului, 29 pentru gazolină, 13 locomotive, 12 kilometri de cale ferată care asigură servicii de transport către rafinăriile OMV Petrom şi Lukoil, potrivit raportului pe 2015. Compania este deţinută în proporţie de 58,7% de statul român.
 
Printre măsurile luate deja pentru maximizarea performanţei şi reducerea cheltuielilor de exploatare, compania susţine că a negociat un tarif pe calea ferată diminuat cu 7%, pentru o perioadă de patru ani, fără să precizeze însă preţul la care a ajuns, şi a implementat un sistem GPS pentru un parc auto de 200 de autovehicule.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO