Burse - Fonduri mutuale

Conpet vrea avocaţi în vederea extinderii în străinătate. ZF a scris că firma se uită la o achiziţie în Republica Moldova

Conpet vrea avocaţi în vederea extinderii în...

Autor: Radu Bostan

12.02.2015, 15:09 404

Transportatorul naţional de petrol Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) vrea să cumpere servicii de consultanţă juridică în vederea extinderii în afara ţării. ZF a anunţat, luni, că firma este interesată să cumpere un terminal petrolier în Republica Moldova.

Compania doreşte să angajeze o casă de avocatură "cu expertiză în domeniul dreptului internaţional privat" care să acorde managementului consultanţă juridică "în vederea extinderii activităţii pe plan extern", se arată în convocatorul pentru adunarea generală a acţionarilor programată pentru 24 martie 2015 şi transmis Bursei.

Conpet cere aprobarea acţionarilor şi pentru a mandata Consiliul de Administraţie să negocieze contractul de consultanţă juridică, cu o anumită limită maximă a onorariului avocaţilor.

Convocatorul AGA nu precizează despre ce proiecte de extindere este vorba.

ZF a scris însă luni că transportatorul este în discuţii pentru a cumpăra terminalul de produse petroliere din Portul Liber Giurgiuleşti de pe Dunăre. Cu o capacitate anuală de transbordare de 1 mil. tone, terminalul ar permite Conpet să se implice în importul de benzină şi motorină către Moldova şi Ucraina, aflat pe o tendinţă ascendentă.

Volumul de produse petroliere importat prin terminal în 2013 a fost de 139.500 tone, în creştere cu 60% faţă de anul anterior, iar în primul semestru din 2014, cantitatea importată a crescut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă, la 66.400 tone, arată rapoartele Ministerului Economiei din Republica Moldova. Terminalul este deţinut de o companie moldovenească, Danube Logistics. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO