Burse - Fonduri mutuale

Consilierul de politica monetara al lui Isarescu se bate pentru un loc in Consiliul Bursei

Consilierul de politica monetara al lui Isarescu se bate pentru un loc in Consiliul Bursei
27.05.2009, 00:00 52
Lucian Croitoru, 52 de ani, consilierul de politica monetara al guvernatorului Bancii Nationale Mugur Isarescu, si-a depus candidatura pentru un loc in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), el fiind sustinut de societatea de brokeraj UniCredit CA IB Securities, dar si de presedintele BVB Stere Farmache. Croitoru concureaza pentru ocuparea locului ramas vacant dupa demisia lui Petru Prunea, caruia CNVM i-a interzis sa desfasoare activitati pe piata de capital timp de cinci ani. Pentru acelasi loc si-au mai depus candidaturile Valerian Ionescu, directorul de tranzactionare din cadrul BCR, Octavian Molnar, presedintele firmei de brokeraj IFB Finwest din Arad, si Vergil Popescu, profesor universitar, propus de catre firma de brokeraj Dorinvest.
Croitoru sustine ca a acceptat sa candideze pentru un loc in Consiliul Bursei la insistentele altor membri din conducerea BVB. "Eu raman in pozitia de consilier al guvernatorului BNR, insa am zis sa le dau o mana de ajutor, in conditiile in care Bursa nu este tocmai in cel mai bun moment. Sper ca aceasta candidatura a mea sa fie de folos in imbunatatirea comunicarii dintre banci si Bursa si in dezvoltarea instrumentelor cu venit fix. Sper sa tinem Bursa pregatita si flexibila pentru adoptarea de noi instrumente", a declarat Croitoru, precizand ca a accepat aceasta nominalizare si datorita colaborarii pe care a avut-o de-a lungul timpului cu Stere Farmache, presedintele BVB. Alegerile pentru ocuparea locului vacant in Consiliul Bursei se vor desfasura in cadrul adunarii generale a actionarilor de la sfarsitul acestei saptamani, pe ordinea de zi fiind si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an. Bursa si-a bugetat un profit brut de 7,8 mil. lei, fata de 12,2 mil. lei in 2008. De asemenea, actionarii vor decide daca vor fi distribuite dividende din profitul pe anul trecut.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO