Companii

Consiliul de Supraveghere care a majorat cota de piaţă a Băncii Transilvania cu 4% în patru ani mai primeşte un mandat. Horia Ciorcilă, reales preşedintele Consiliului de Administraţie

Consiliul de Supraveghere care a majorat cota de piaţă...

Autor: Liviu Popescu

26.04.2018, 16:48 838

Toţi cei şapte membri din Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania, cea mai valoroasă instituţie de credit de la bursă, au obţinut un nou mandat din partea acţionarilor, în timp ce singurul „străin”, un fost preşedinte al Băncii Carpatica, a fost respins.

Horia Ciorcilă, fondator şi preşedinte al băncii din 2002, a primit din partea acţionarilor un mandat pe patru ani, astfel că fondatorul băncii va rămâne în Consiliul de Administraţie până în anul 2022.

„Sunt încrezător în planurile ambiţioase de consolidare a băncii şi a Grupului Financiar Banca Transilvania”, spune Horia Ciorcilă, preşedinte care urmează să aibă o remuneraţie pentru 2018 de 50.000 de lei pe lună.

Pentru membri, acţionarii au aprobat o remuneraţie de 35.000 de lei pe lună. Componenţa Consiliului de Administraţie al băncii este următoarea: Horia Ciorcilă Đ preşedinte şi membrii Ivo Gueorguiev (Marea Britanie), Thomas Grasse (Germania), Doru Lionăchescu, Costel Ceocea, Vasile Puşcaş şi Mirela Bordea.

Banca Transilvania spune că în perioada 2014-2018, sub coordonarea Consiliului de Administraţe, cota de piaţă a urcat cu 4%, iar instituţia de credit a devenit una dintre cele mai mari 100 din Europa. Totodată în această perioadă de timp banca de la Cluj a achiziţionat Volskank şi Bancpost.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO