Burse - Fonduri mutuale

Consiliul Concurenţei amendează Electrica cu 10,8 mil. lei şi Electromagnetica cu 10 mil. lei. Acţiunile celei din urmă scad cu 10%

Consiliul Concurenţei amendează Electrica cu 10,8 mil....

Autor: Liviu Popescu

08.01.2018, 00:05 674

♦ Electrica putea primi o amendă chiar mai mare, dar Concurenţa a ţinut cont de faptul că emitentul a colaborat pe parcursul investigaţiei.

Consiliul Concurenţei, organism autonom care are drept scop protecţia, menţinerea şi stimularea concurenţei şi a unui mendiu concurenţial normal, a amendat distribuitorul de electricitate Electrica (EL) cu 10,8 mil. lei, echiva­lentul a aproape 3% din cifra de afaceri realizată pe anul 2016, în timp ce în cazul companiei Electromagnetica Bucureşti (ELMA) amenda a fost de 10 mil. lei, adică 4,23% din rulajul pe 2016, potrivit raportărilor trimise vineri de cele două companii la bursă.

Electromagnetica se ocupă cu acti­vităţi de producţie şi servicii în domeniul energiei electrice şi al iluminatului cu LED. Interesant este că în cazul Electrica anunţul a fost făcut la bursă după închiderea şedinţei de tranzac­ţionare, în timp ce în cazul Electro­magnetica acesta era public la bursă încă de la ora 8:40. Acţiunile EL au închis în scădere cu 1%, în timp ce ale Electro­mag­netica s-au depreciat cu 10% pe un rulaj de 41.700 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO