Burse - Fonduri mutuale

Consiliul Fiscal: Încurajarea prin sistemul de impozitare a distribuirii de dividende poate duce la decapitalizarea firmelor, cu consecinţe la nivelul investiţiilor şi profitabilităţii

Consiliul Fiscal: Încurajarea prin sistemul de...

Autor: Cristian Hostiuc

09.08.2016, 20:35 717

Consiliul Fiscal, organismul care supraveghează şi amendează finanţele publice ale Românie, susţine că noul sistem de impozitare a dividendelor prin reducerea impozitului de la 16% la 5% încurajează distribuirea de dividende la defavoarea decapitalizării şi reinvestirii profiturilor, ceea ce va duce la decapitalizarea companiilor. 

Consiliul consideră că acest sistem este dăunător, cu cât sectorul companiilor este deja decapitalizat, ponderea capitalului propriu în totalul de finanţare a firmelor din România fiind una mică în comparaţie cu alte state europene.

Poziţia Consiliul Fiscal intervine după ce reducerea impozitului pe dividende a determinat o triplare a distribuirilor de dividente din profitul anilor anteriori. 

Marţi seara, Consiliul Fiscal a prezentat raportul privind proiectul de rectificare  a bugetului pe 2016 şi raportul semestrial privind situaţia economică şi bugetară. 

Citiţi aici care este opinia Consiliului fiscal cu privire la proiectul de rectificare a bugetului general consolidat

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO