Burse - Fonduri mutuale

Constructorii de aeronave au tras manşa şi au urcat pe bursă cu 75%

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Radu Bostan

18.11.2015, 00:07 1560

Vânzările în creştere şi marjele mai mari de profit au ridicat anul acesta acţiunile companiilor din industria aeronautică, după mai mulţi ani în care acestea au survolat bursa la „altitudine joasă“.

Aerostar Bacău (ARS), IAR Ghimbav (IARV) şi Turbomecanica Bucureşti (TBM) au urcat urcat pe bursă cu 75% (cumulat) anul acesta, după ce au surprins piaţa încă de la începutul anului cu vânzări şi profituri mai mari decât în 2014, care a fost la rândul său un an mai profitabil decât 2013. „Contextul geopolitic favorabil majorării cheltuielilor în domeniul apărării şi includerea tot mai probabilă a României pe harta subcontractorilor echipamentelor militare ale NATO sunt de natură a susţine businessul industriei de profil pe termen lung“, spune Laurenţiu Roşoiu, director adjunct al Star AM.

Investitorii aşteaptă acum veşti care să relanseze titlurile constructorilor de aeronave, fie dublarea bugetului de apărare până la ţinta NATO de 2% din PIB, fie comenzi noi la export şi eventuale asocieri cu constructorii străini de avioane şi elicoptere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO