Burse - Fonduri mutuale

Conted Dorohoi şi-a înjumătăţit profitul în primul trimestru

Compania Conted Dorohoi produce confecţii în sistem lohn pentru retaileri de modă din România

Compania Conted Dorohoi produce confecţii în sistem lohn pentru retaileri de modă din România

Autor: Andrei Cîrchelan

20.05.2014, 00:00 171
Producătorul de textile Conted Dorohoi (CNTE) a raportat pe primul trimestru al anului un profit net de 0,23 mil. lei, nivel de peste două ori mai redus faţă de rezultatul net de 0,52 mil. lei înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior, arată un raport publicat de companie pe bursă.

Compania produce confecţii în sistem lohn pentru retaileri de modă din România, cum ar fi brandurile Zara şi Massimo Dutti ale grupului spaniol Inditex, dar şi pentru branduri internaţionale precum Pierre Cardin sau Louis Vuitton.

În primele trei luni ale anului, compania şi-a majorat cheltuielile cu 11%, de la 4,6 lei la 5,1 mil. lei la. Pe de altă parte, veniturile companiei s-au majorat cu doar 3%, de la 5,2 mil. lei la 5,37 mil. lei. Potrivit celor mai recente informaţii, principalii acţionari ai companiei sunt Manole Popa (25,5%), Nelu Pujina (20,3%) şi Valeria Negreanu (10%). Acţiunile firmei au intrat în februarie 2013 la tranzacţionare la categoria a II-a a BVB, prin transfer de pe piaţa RASDAQ. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO