Burse - Fonduri mutuale

Conturile administrate discreţionar au ajuns la 200 mil. lei

Conturile administrate discreţionar au ajuns la 200 mil....

Autor: Andrei Chirileasa

18.04.2014, 00:04 175

Investitorii locali aveau la finalul lu­nii martie 199,6 milioane de lei (44,7 milioane de euro) plasate în conturi indivi­dua­le ad­mi­nistrate de către so­cie­tăţi de ad­mi­­nistrare a inves­ti­ţiilor, suma fiind doar cu 2,3 milioane de lei mai mare decât la finalul anu­­lui trecut, conform statis­ti­cilor Aso­ciaţiei Ad­ministratorilor de Fon­duri (AAF).

Intrările mari de capital în fonduri mutuale şi în fonduri în­chise de acţiuni înregistrate în primul trimestru nu s-au văzut şi pe segmentul conturilor administrate, care a stagnat.

Conturile individuale sunt produse adresate clienţilor cu disponibilităţi ridi­cate, care preferă să lasă un ad­mi­nistrator profesionist să le gestioneze banii. În funcţie de profilul de risc al fiecărui investitor, adminis­tratorii fac portofolii customizate, care cuprind de regulă obligaţiuni, titluri de stat, acţiuni locale şi străine, dar pot conţine şi instrumente mai riscante, precum produse structurate, contracte futures.

Cei mai mari administratori de conturi individuale erau la finalul lunii martie Certinvest, cu active de 71 mil. lei, Raiffeisen Asset Management, cu 66,6 mil. lei, şi Erste Asset Management, cu 58,7 mil. lei. OTP Asset Management mai administra active de 3,3 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO